INDLÆSER

Skriv for at søge

Mit navn er Morten Skovgaard, og jeg har beskæftiget mig med spil i alle afskygninger igennem hele mit liv. Lige fra de tidlige år med Commodore 64’eren og Dungeons & Dragons på drengeværelset hen over en ungdom med alverdens rollespil, brætspil og computerspil til et “voksenliv”, hvor jeg i over 20 år har arbejdet med spil, tør jeg godt påberåbe mig en vis ekspertise på området.

Jeg har i mange år udgivet det trykte computerspilmagasin pcplayer, der senere skiftede navn til Gameplay for også at fokusere på spændende spiloplevelser på blandt andet spillekonsollerne. Og da den store brætspilsrenæssance startede for omkring ti år siden, stod det også hurtigt klart for mig, at de analoge spiloplevelser var fuldt ud på højde med de digitale – og at de i virkeligt mange tilfælde også overgår dem. Derfor begyndte de også at erobre spalteplads i magasinet.

Det gamle Gameplay blev lukket i 2014, da det ikke længere var rentabelt at drive trykte nichemagasiner (eller trykte medier i det hele taget). Vi valgte at afslutte produktionen af magasinet, mens vi stadig havde det sjovt med at lave det, og vores læsere var glade for det, så vi ikke risikerede at komme til at udvande konceptet og begynde at lave ting, vi ikke kunne stå inde for kvalitetsmæssigt. Det var en svær, men nødvendig beslutning.

Jeg har ikke just savnet de månedlige deadlines, det konstante artikelpuslespil og de evigt forsinkede afleveringer fra de dygtige skribenter. Jeg har imidlertid savnet at skrive i mit eget medie, hvor ingen andre laver retningslinjer for, hvad jeg må skrive om, og hvordan jeg skal gøre det. Samtidig ryster jeg jævnligt på hovedet over, hvor kriminelt lidt dækning spil generelt får i de store medier. Derfor har jeg startet denne private magasinblog, hvor jeg vil fortsætte med at fortælle folk om spil i alle afskygninger.

Denne nye inkarnation af Gameplay kan derfor opfattes som en fortsættelse af mit arbejde gennem to årtier med at formidle spilstof til folk. Siden er komplet format-agnostisk og er drevet på privat initiativ. Formået er som altid både at indvie folk i store spiloplevelser, de absolut ikke må glip af – og samtidig også at pege på dem, som de med fordel kan sikre sig, at de går glip af …

Ris, ros og kommentarer modtages med kyshånd på morten [at] gameplay-online.dk eller på Gameplays Facebook-side, hvor jeg håber, at du også vil deltage i gode debatter om spil fra tid til anden.