INDLÆSER

Skriv for at søge

Dragon’s Breath: Prisbelønnet børnebrætspil leverer timevis af underholdning

Del
Dragon’s Breath

  • Udvikler: Günther og Lena Burkhardt
  • Udgiver: HABA
  • Antal spillere: 2-4
  • Varighed: 10-15 minutter
  • Pris: 149 kr.  (Games)

De allerbedste børnebrætspil er dem, der kombinerer lækre spillebrikker, simple regler og spændende historiefortælling. Dragon’s Breath (med originaltitlen Funkelschatz) er endnu en succes i den tyske udgiver HABAs perlerække af suveræne børnespil, og det er fuldt ud fortjent, at spillet vandt Kinderspiel des Jahres (Årets børnespil)-prisen i år.

Dragon's Breath – dragehulerne

Den drønsmarte brætkonstruktion i Dragon’s Breath.

Op til fire friske drageunger kan deltage i Dragon’s Breath, som handler om at smelte en gletsjer, så man kan grave flotte juveler ud af den. Selve spilbrættets konstruktion er en lille genistreg i sig selv: I bunden af spilæsken ligger en rumdeler, som giver hver spiller sin egen lille hule, mens dragefars store hule ligger i midten. Ovenpå ligger spilbrættet, hvorpå gletsjeren står. Den består af op til ni ringe, der stables oven på hinanden som et tårn, som alle de små juveler hældes i. Spillet er næsten kunstnerisk flot, når det er stillet op og klar til start.

Drageungernes problem er, at deres ildånde endnu ikke helt er varm nok til at smelte gletsjeren, så dragefar må derfor hjælpe dem med at få juvelerne ud. Spillerne skiftes til at smelte ringe af gletsjeren med dragefar, som er repræsenteret ved en flot rød dragefigur. Man vælger på forhånd en farve, som angiver, hvilke juveler man må rage til sig og putte ned i hulen bag sin dragefigur, når de falder ud af gletsjeren. Spillet fortsætter, indtil gletsjeren er smeltet helt i bund, og alle juvelerne er samlet, og dragen med flest juveler vinder.

Drager med personlighed

Dragon’s Breath udfordrer finmotorikken, når ringene skal tages forsigtigt af, og de rigtige juveler skal samles op – for hvis man fumler med det, risikerer man nemlig, at de juveler, man har vundet, falder ned i dragefars hule gennem huller i brættet. Man skal også blive god til at regne ud, hvordan man sikrer sig flest mulige juveler, når en gletsjerring tages af, og de øverste i bunken falder ud.

Et virkeligt fremragende spil til både børn og voksne

Det er oplagt at give dragerne lidt personlighed, mens man spiller, for eksempel ved at lade dragefar flyve dramatisk ind over gletsjeren, mens man prøver at sige som en drage, der spyer ild, før man tager ringene af. Samtidig er spillets elementer også så lækkert produceret, at det er næsten helt umuligt ikke at lege videre med dem, når man ikke spiller. Her er der for eksempel gået utroligt meget tid med at sortere juveler efter farve i forskellige ringe og stable ringene på både mulige og umulige steder.

En gletsjer med masser af fine juveler i – Dragon’s Breath er et virkeligt indbydende spil.

Et enkelt spil Dragon’s Breath tager kun 10-15 minutter, men man skal regne med at komme til at spille både de første 50 og sikkert ogå 100 spil, fordi spillet er så sjovt og lettilgængeligt. Alderen er angivet til fem år og opefter, men spillet kan sagtens forstås af og spilles med børn på under tre år. Dragon’s Breath er lavet af far-datter-designerduoen Günther og Lena Burkhardt, og selvom førstnævnte har omkring 80 spil bag sig, kommer denne spilidé fra datteren. Det er en imponerende bedrift for en så ung spildesigner at begå et så godt spil, der tilmed vinder verdens mest prestigefulde børnebrætspilspris. Den oplagte julegave til børnefamilien, der ikke ved, at den mangler et virkeligt fremragende spil, som underholder både børn og voksne.

 

Prøv også:

Magic Feathers
Et andet virkeligt fremragende HABA-børnespil, hvor børne skal forene vildfarne jungledyr ved at puste magiske fjer på dem. Det er akkurat lige så sjovt, som det lyder!

Leo
Hjælp løven Leo igennem junglen og hen til frisøren, så hans vilde manke kan blive klippet. Et strålende børnespil til dem, der gerne vil arbejde sammen om at løse problemer.

 

 

Tags:

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *