INDLÆSER

Skriv for at søge

Del
Magic Feathers

  • Udvikler: Stefanie Schütz
  • Udgiver: HABA
  • Antal spillere: 2-4
  • Varighed: 15-30 minutter
  • Pris: 99,95 kr. (Spilbræt)

Den tyske HABA-serie af børnebrætspil er almindeligvis garant for høj kvalitet i både komponenter og underholdningsværdi, og Stefanie Schütz’ Magic Feathers (Pustezauber) fra 2016 er et strålende bud på et begynderbrætspil til de helt små. Alle junglens dyr er blevet væk fra hinanden og render rundt i junglen og leder efter deres partnere, men det er kun den farvestrålende fugl højt oppe i himlen, der har overblikket til at genforene dyrene med hinanden – og fortrylle dem med sine magiske fjer!

Saml fortryllede dyrepar for at vinde i Magic Feathers.

40 dyrebrikker lægges ud på gulvet eller bordet med den almindelige side opad i Magic Feathers, og hver spiller (op til 5) tager en farvet fjer. Herefter skiftes man til at være den magiske fugl, som skal hjælpe dyrene med at finde hinanden. Det foregår ved, at man lægger sin fjer i håndfladen, holder den op ved siden af alle dyrebrikkerne og puster til den for at få den til at lande på et dyr. Spilleren må tage den dyrebrik, fjeren lander på, og hvis det er den første af et par, sker der ikke noget. Hvis det er den anden af et par, bliver begge dyrene ramt af magisk kærlighed efter at have fundet hinanden igen, og man må vende dem begge to med den fortryllede side opad.

Den benhårde spillerinteraktion kommer i spil, når éns fjer lander på et dyr, hvis partner ligger hos en anden spiller. Her må man stjæle dyret fra modstanderen og danne et fortryllet par med det dyr, man selv har fundet – og parret kan ikke stjæles i resten af spillet. Den spiller, der har samlet flest dyrepar, når alle brikkerne er taget, vinder spillet.

Succesfornemmelsen, når fjeren rammer et dyr, som man må tage, er enorm

Nemt at spille – også for de helt små

Magic Feathers er tiltænkt børn på 4 år og opefter, men kan snildt spilles af de 2-3-årige. Reglerne er lette at forstå og huske, og den bærende spilmekanik – at puste til fjeren – er både meget enkel og ganske udfordrende. Hvis de helt små har svært ved at holde på fjeren, uden at den sidder fast mellem fingrene, kan man opfordre dem til at lægge den på håndryggen eller på en dyrebrik, før de puster til den. Derudover kan man også let variere sværhedsgraden ved at lægge dyrebrikkerne enten tættere på eller længere fra hinanden.

Sværhedsgraden i Magic Feathers kan varieres ved at lægge dyrebrikkerne tæt på eller langt fra hinanden.

Det er først og fremmest den hurtige, umiddelbare underholdningsværdi, der driver værket i Magic Feathers. Succesfornemmelsen, når fjeren rammer et dyr, som man må tage, er enorm – og der er derudover masser af værdifuld social læring for de små, når de skal afstå deres dyrebrikker til andre spillere, efter at de har nået at få virkeligt stærke følelser for dem. Derudover er spillet, nok så vigtigt, sjovt for voksne at spille sammen med børnene, fordi tilfældighedselementet gør det til en jævnbyrdig, varieret og tilfredsstillende oplevelse for alle.

Prøv også:

Monza

Tempofyldt og tænksomt racerløb, hvor man skal finde den optimale kørelinje med farvede terninger.

Animal Upon Animal (Tier Auf Tier)

Den klassiske stable dyr-disciplin. I øvrigt også et fremragende festspil for beduggede voksne …

Tags:

Måske kan du også lide

2 Comments

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *